top of page
  • pvivien0

Költségmentes, de szuper fun csapatépítő játékok az irodába

Szeretnél csapatépítőt tartani az irodában, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Összegyűjtöttünk 7 szuper játékot, amit egyszerű lebonyolítani, nem kell hozzá sok eszköz és akár 50 fő is tud egyszerre játszani!


Az “egy perc és nyersz” típusú játékok előnye, hogy rövid idő alatt több kört is le lehet játszani, ezzel növelhető az aktivitás.


Fordított piramis

Ebben az esetben egyszerre próbálkozhat 1-3 biztos kezű kolléga. 1 játékosnak szüksége van egy asztalra, 10 műanyag-, vagy papírpohárra, és 4 papírtányérra. A feladat lényege, hogy a piramist fejjel lefelé kell felépíteni, tehát a sorrend egy pohár, rá a papír tányér, amire két poharat kell helyezni, majd ismét egy papírtányért, és így tovább. A játékos akkor győz, ha egy perc alatt megépíti az öt szintet és a torony 3 másodpercig állva marad.



Célzóna

Ennél a játéknál párhuzamosan versenyezhet 3 pár, tehát 6 ember. Szükség van páronként 3 vödörre, vagy tiszta kukára, 6 méter hosszú madzagra és legalább 5 könnyű, műanyag labdára.

A kihívás szerint a pár feláll egymással szembe, közöttük egyenlő távolságban helyezzük el a vödröket. Egy-egy kézzel, duplán kifeszítik a madzagot, amivel egyfajta sínt készítenek, amelyen végig lehet gurítani a labdát. A feladat, hogy ezen a kifeszített madzagon kell gurítani a labdát úgy, hogy az beleessen egy-egy vödörbe, azonban csak a pár egyik tagja mozoghat. A játék akkor fejeződik be, ha az egy perc lejár, vagy mindhárom vödörbe kerül egy-egy labda.





Sörpong

Jól ismert és sokak által kedvelt játék a sörpong, amit lehet sörrel, borral, vagy vízzel is játszani. Ehhez csupán 20 poharat, 2-3 pingpong labdát és egy hosszú, vagy kettő, egymástól távolabb elhelyezett asztalt kell beszerezni.

A játék szabályai ismertek: a tíz-tíz poharat piramis alakban felpakolják, egyesével dobnak, majd az a csapat nyer, aki rövidebb idő alatt több pohárba talál bele.





A következő játékok több időt igényelnek (5-15 perc), azonban akár az egész csapatot be lehet vonni általuk:

 

Néma pletyka

Mindenki ismeri a pletyka evolúcióját, miszerint elindul egy hír, de a végére teljesen más információ terjed el az irodában.

Ebben a játékban részt vehet az egész csoport, azonban, hogy ne kelljen sokat várni és ne váljon unalmassá a játék érdemes 8-10 embert állítani egy oszlopba. A játékvezető bemutat a leghátsó embernek egy 8-10 mozdulatból álló történetet, amit meg kell jegyezni és tovább kell adni a következő, addig háttal álló játékosnak. A feladat akkor igazán izgalmas, ha senki nem beszél és kívülről sem érkezik segítség. Ha több oszlopban játszanak, versenyezhetnek is, kinél terjed gyorsabban a hír, melyik a legpletykásabb csapat.



Élő csomó

Szeretnéd bevonni az összes résztvevőt? A következő játéknál kezdésként mindenki hunyja be a szemét, majd óvatosan közelítsen a terem közepe felé és fogjanak meg egy-egy kezet. A cél, hogy ebből az emberi csomóból kört alakítsanak anélkül, hogy elengednék egymást. A közelség és a közös gondolkodás szórakoztató pillanatokat és oldott hangulatot hozhat a csapat számára.



Családalapítás

Annak ellenére, hogy a munkatársainkat már-már gyakrabban látjuk, mint a családunkat, előfordulhat, hogy mégsem ismerjük őket olyan jól. Ha ezt szeretnéd kiküszöbölni, a családalapító játékot neked találták ki. A halk háttérzene segíthet a ráhangolásban, miközben a résztvevők sétálgatnak a térben. Amikor a játékvezető mond egy szempontot, minél gyorsabban csoportokba kell rendeződni. A cél, hogy a résztvevők beszélgessenek egymással és mindenki tudjon valahová csatlakozni.

Bemelegítő témák lehetnek a külső jellemzők, például álljanak egy csoportba az azok, akiknek ugyanolyan színű a szemük. A munkával kapcsolatos kérdések is biztonságosak lehetnek, mint a csoportok alkotása a munkában eltöltött évek, vagy feladatkörök szerint. Ha a kezdeti távolságtartás oldódott, következhetnek az ismerkedést segítő szempontok: kedvenc dolgok, mi okoz frusztrációt, mi okoz boldogságot, mi a következő szakmai/magánéleti cél?





Ki vagyok én?

A játékhoz szükség van öntapadós post-itre, tollakra és egy kalapra, vagy zsákra. A résztvevők első feladata, hogy írjanak egy-egy szót a papírra az előre megadott téma szerint. Lehetnek tárgyak, hírességek, vagy akár az iroda dolgozóinak nevei is. Miután ezeket összegyűjtjük a kalapban, mindenki húz egyet, azonban nem szabad megnézni, a homlokukra kell ragasztani és másokat kell megkérdezni, kinek/minek a neve áll a papíron. Magát a szót tilos kimondani, csupán körülírással segíthetik a társainkat és egy embertől csupán egy információt szabad megkérdezni. A cél, hogy mindenki kitalálja, ki is ő valójában.




Cégünk számos ilyen csapatépítő napot szervezett már, így ha szeretnéd, hogy segítsünk, akkor ebben is számíthatsz ránk.

bottom of page